Ad: Stok achter de deur.

"Het was oktober 2012 ik was veel te zwaar, ik sliep slecht had last van mijn rug en vele andere ongemakken. Mijn conditie was 0 en aan sport deed ik niet. Na talloze dieet pogingen waarvan er zelfs 1 op de operatietafel eindigde (galblaas is daarbij verwijderd), ben ik op aanraden van een collega op zoek gegaan naar een personal trainer. Na wat zoeken op internet kwam ik bij Peter terecht."

Na een kennismaking bij mij thuis had ik er een goed gevoel bij en ben ik de uitdaging aan gegaan. Het doel was om na 48 sessies tussen de 15 en 20 kilo kwijt te raken. We trainden 2 keer per week samen bij mij thuis. Peter brengt van alles mee zoals vipers, kettlebells en de trx, zodat we het hele lichaam kunnen trainen en daarnaast ging ik 2 keer in de week thuis cardio doen op de hometrainer en later ben ik begonnen met joggen. Ik kreeg ook tips om mijn voeding aan te passen, de koolhydraten te minderen en meer eiwitten te eten. Dit beviel vanaf dag 1 heel goed, geen honger en toch lekker kunnen eten."

"Voor de eerste training hebben we gewogen, vet percentage bepaald en lichaam opgemeten. Na elke 8 sessies maten we de voortgang. Toen ik begon woog ik ruim 139 kilo. Het sporten was in het begin heel zwaar. Na de eerste training had ik overal spierpijn en bij het lopen was ik na 2 minuten helemaal bekaf. Ik vond het wel leuk om te doen terwijl ik nooit een fanatieke sporter ben geweest. Peter weet me op de juiste manier te motiveren en ik zag heel snel resultaten wat de motivatie alleen maar verder opschroefde. De afspraken met Peter zijn een enorme stok achter de deur en je slaat daardoor geen training over. Ik ben sporten leuk gaan vinden en zelfs tijdens mijn vakantie ging ik het fitnesscentrum in."

Na de 48 sessies was ik meer dan 30 kilo afgevallen en vele centimeters kwijt (zie tabel). Ik voel me fit en slaap veel beter, mijn conditie is sterk verbeterd waardoor ik nu gemakkelijk meer dan een half uur kan lopen. Mensen die me een tijd niet gezien hebben herkennen me niet meer terug. Ik kan weer gewone kleding kopen zonder naar een speciaalzaak te moeten gaan. Ik sport nu 1 keer in de 2 weken met Peter voor de rest sport ik zelf thuis en loop regelmatig buiten. Mijn doel is om nog 10 kilo af te vallen en mijn lichaam verder te versterken en conditie te verbeteren."

Door Peter geniet ik weer van lekker uit eten gaan en zelf koken maar doordat de balans veel beter is voel ik me niet ellendig na het eten. De combinatie van het veranderen van mijn eetgewoontes en het sporten werkt echt. Bij andere diëten viel ik wel af, maar mijn lichaam veranderde niet. Doordat ik nu veel sport blijf ik veel beter op gewicht en wordt een keertje 'zondigen' niet meteen afgestraft."

Ad

Ad's resultaten:

DatumGewichtVetpercentageBuikHeupenBorstBenenArmen
24/10/12139.0 kg39.6%129.0 cm126.0 cm123.0 cm67.0 cm40.0 cm
27/04/13108.0 kg24.2%103.0 cm111.0 cm106.0 cm58.0 cm35.0 cm

Personal en Leefstijl Coaching

Lees ook het verhaal van Gaby, hoe haar ervaring was met de begeleiding van Peter.