Recept Zomerse pasta

Recept voor zomerse pasta

 

Snelle zomers pasta.
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
8 min
Totale Tijd
18 min
 

Heerlijk en smakelijk en lekker snel

Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Gezond
Porties: 4 personen
Autheur: Diabetes Fonds
Ingredienten
  • 240 gram volkoren ongekookte pasta farfalle of penne
  • 250 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 175 gram cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 40 gram rucola
  • 25 gram pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas in vlokken
Instructies
  1. Kook de pasta, volgens recept, in ruim water gaar.

  2. Snij ondertussen de kip, courgette en aubergine in stukjes.

  3. Doe wat olijfolie in een grillpan en bak de kip erin.

  4. Voeg vervolgens, als de kip wit gekleurd is, de courgette en aubergine toe.

  5. En voeg wat zout en peper toe.
  6. Halveer de cherrytomaatjes. Giet de pasta af en doe deze in een grote wok.

  7. Roer hier de pesto door en voeg de kip, courgette, aubergine en cherrytomaatjes toe.

  8. Roer voorzichtig door elkaar tot de tomaatjes goed warm zijn.

  9. Serveer de pasta in een schaal en strooi er de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.