Recept Savooiekool Gratin

Recept savooiekool Gratin
Savooiekool-Pastinaak gratin
Bereidingstijd
35 min
Kooktijd
10 min
Totale Tijd
45 min
 
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Gratin
Autheur: Diabetes Fonds
Ingredienten
  • 500 gram biologische pastinaak
  • 1/2 savooiekool
  • 2 rode uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

    Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.

  2. Snijd de savooiekool klein en was in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui in stukken. Pel de knoflook.

  3. Verhit een ruime koekenpan of braadpan en bak de ui 2 met het rundergehakt rul. Voeg dan de groene kool toe en bak al omscheppend totdat de kool slinkt.

  4. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de savooikool in een ovenschaal.

  5. Stamp de pastinaak samen met een beetje kookvocht tot een puree. Schep de puree op het gehakt-savooiekoolmengsel en strooi de gerapte kaas erover.

  6. Plaats de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.

Recept Notitie

Breng het gehakt-koolmengsel verder op smaak met een klein beetje sojasaus.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.