Recept Bloemkool-nasi

Recept voor bloemkoolnasi
Bloemkool-nasi
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale Tijd
30 min
 

Wat dacht je van koolhydraatarme nasi op basis van bloemkool in plaats van rijst? Met genoeg andere groenten en kruiden heb je nauwelijks door dat je bloemkool zit te eten.

Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Gezond
Porties: 4 Personen
Calories: 354 kcal
Autheur: Diabetes Fonds
Ingredienten
  • 1 stuks kleine bloemkool (600 gram)
  • 400 gram nasi/bamigroenten
  • 250 gram champignons
  • 125 gram taugé
  • 150 gram gekookte hamblokjes
  • 4 eieren
  • 1/2 zakje nasi kruiden
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze met een grove rasp tot ongeveer rijstkorrelformaat. Of gebruik een keukenmachine.

  2. Klop de eieren en bak ze als omelet, snijd de omelet in kleine reepjes.

  3. Bak de hamblokjes een beetje aan in een wok met anti-aanbaklaag (geen extra vet nodig).

  4. Snijd de champignons in plakjes en bak even kort mee.

  5. Doe alle voorgesneden groenten en taugé erbij, plus de nasikruiden.

  6. Roerbak tot het gaar is, meng de reepjes omelet erdoor.

  7. Haal van het vuur en schep de rauwe (!) geraspte/gemalen bloemkool erdoor.

  8. Serveer direct, met de smaakmakers apart erbij: per persoon een scheutje ketjap, een lepel seroendeng en/of een lepel pindakaas (meeberekend in de voedingswaarde).

Recept Notitie

naar keuze erbij serveren per persoon: 1 theelepel sambal ketjap oelek 1 eetlepel pindakaas 1 eetlepel seroendeng Let op: dit gerecht is niet goed op te warmen omdat de bloemkool dan te zacht wordt.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.