Recept Aardappeltaart

Recept aardappeltaart met Tonijn

 

Aardappeltaart met tonijn
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
40 min
Totale Tijd
1 uur
 

Aardappelen combineer ze liefst met veel groenten en vis, zo houd je het aantal koolhydraten binnen de perken.

Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Gezond met vis
Porties: 4 Personen
Calories: 390 kcal
Autheur: Diabetes Fonds
Ingredienten
  • 800 gram aardappelen
  • 2 blikjes tonijn op water (naturel)
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 sprieten bieslook
  • 3 eieren
  • 70 mililiter halfvolle melk
  • 50 gram geraspte kaas 48+
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.

  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.

  3. Warm de oven voor op 175 °C.

  4. Pers de teentjes knoflook uit boven een kom.

  5. Knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.

  6. Voeg de eieren en de melk toe en klop ze los. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer dit door het mengsel.

  7. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.

  8. Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.

  9. Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel er in. Strijk de bovenkant glad.

  10. Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin. Snijd hem in punten.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.