Recept Pompoensoep

Recept voor pompoensoep met gember
Pompoensoep met gember
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale Tijd
25 min
 

Pompoenen uithollen op een vrije middag is hartstikke leuk, maar wat doe je met de restanten pompoen? Pompoensoep maken natuurlijk!

Maaltijd: Voorgerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Gezond
Porties: 4 personen
Autheur: Diabetes Fonds
Ingredienten
  • 1 kleinere oranje pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fingehakt
  • 1 eetlepel verse gemberwortel geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 4 deciliter groentebouillon*
  • 6 decilliter water
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 3 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies
  1. Snijd de pompoen in parten en verwijder pitten en draden. Snijd de pompoen daarna met schil in blokjes. Eerst schillen mag ook.

  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit daarin ui en knoflook glazig. Bak gember, komijn en koriander mee tot het gaat geuren. Voeg pompoen, water en bouillon toe.

  3. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

  4. Schep de pompoensoep in grote kommen en strooi er peterselie over. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt. 

Recept Notitie

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.