Gezonde Tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Verantwoorde en gezonde tussendoortjes kunnen nog wel eens een probleem zijn. Als je het supermarkten moet geloven, ben je daar aan het juiste adres. Ik geef liever de voorkeur aan zelfgemaakte snacks, of snacks zonder enige toevoegingen (denk: suikervervangers). Vaak zitten de supermarkttussendoortjes alsnog vol geraffineerde suiker en e-nummers. En dat is toch hartstikke zonde?! Je kunt namelijk zo gemakkelijk voor een gezond tussendoortje kiezen.

Gezonde boterham met cottage cheese appel braambessen en rodebessen

Ontbijtcake met blauwe bessen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
1 uur
Totale Tijd
1 uur 10 min
 

Voor de snelle ontbijters een overheerlijke cake met gezonde blauwe besseb.

Maaltijd: Ontbijt
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Gezond
Porties: 4 personen
Calories: 109 kcal
Autheur: Peter Kloet
Ingredienten
  • 200 gram amamdelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels agave siroop of honing
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 60 gram kokosolie gesmolten
  • 75 gram blauwe bessen roodfruit
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Bekleed je bakblik met bakpapier

  2. Doe amandelmeel en de bakpoeder bij elkaar in een kom en meng even goed door. Breek de eieren en voeg ze toe. Klop alles goed door (handmixer). Voeg de agave siroop en vanille extract toe en roer erdoor.

  3. Als laatste voeg je de gesmolten kokosolie erdoor en klop het geheel 5 minuten goed door (handmixer).

  4. Doe de blauwe bessen er als laatste bij en roer die er even met een spatel even doorheen.

  5. Giet het beslag in je cakeblik (23cm) en zet in de oven voor ongeveer 55 minuten of tot hij goudbruin en gaar is.

Recept Notitie

Glutenvrij

Voedingswaarden per plak (1 cake = 12 plakken): kcal: 109