Recept Carrotcake

Recept voor Carrotcake
Carrotcake
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
1 uur
Totale Tijd
1 uur 10 min
 

Heerlijk voor bij de koffie of thee.

Maaltijd: Nagerecht
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Lekker
Porties: 6 personen
Autheur: Diabetes Fonds
Ingredienten
  • 95 gram Hazelnoten
  • 2 sinaasappels schoongeboend
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 140 milliliter zonnebloemolie
  • 250 gram lichtbruine kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren vrije uitloop
  • 200 gram tarwebloem of speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 gram winterpeen
  • 30 gram poedersuiker
  • 185 gram roomkaas naturel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.
  2. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
  3. Schep het beslag in de ingevette cakevorm (23 cm) en bak de cake ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.