Veerle’s ervaring

Doel: afvallen

12 kilo in twaalf weken…dat is een ambitieus doel! Maar met de juiste combinatie van sport en voeding dus wel haalbaar!

In juli 2016 kwam ik bij Peter terecht omdat ik van mijn kilo’s af wilde. In totaal moest er minimaal 30 kg vanaf en daar zag ik letterlijk als een berg tegenop.
Na een intake gesprek met Peter over de principes en mogelijkheden van BenFit ben ik daarmee aan de slag gegaan en vanaf dag één was het een succes: ik verloor inderdaad die 12 kilo in 12 weken en sterker nog 20 weken later was ik 20 kg kwijt.

Ik heb met BenFit mijn eetpatroon niet eens enorm hoeven aanpassen, ik ben zelfs meer gaan eten dan daarvoor. De truc zit hem in het feit dat je vaker eet per dag, waardoor het hongergevoel uitblijft en je het beter volhoudt. Er zitten zelfs behoorlijk wat koolhydraten in de menu’s en daar had ik eerst wat twijfels over, maar Peter gaf aan dat, wanneer je erbij sport, je die zeker ook nodig hebt, als je de juiste maar neemt. En dat is ook inderdaad zo gebleken. Doordat je wekelijks even bij elkaar zit om te bespreken hoe het gaat en waar je tegen aanloopt zijn aanpassingen snel gedaan en blijf je gemotiveerd.

De BenFit formule combineert voeding met sport en ontspanning en ik begon met twee keer in de week sporten: één keer met personal trainer en één keer zwemmen, maar ben al snel overgegaan op twee keer in de week trainen en één keer zwemmen. Ik ben veranderd van iemand die niet van de sportschool hield (saai, te veel bodybuilderstypes, niet goed weten wat je moet doen) naar iemand die voor haar plezier extra gaat fietsen/lopen in de sportschool op de dagen dat ik niet train. De combinatie van voeding en sporten is voor mij een groot succes.

Ik ben nu acht maanden verder en intussen bijna 25 kilo kwijt, waarbij de laatste kilo’s wat moeizamer gaan, maar dat is ook goed. Het blijft een kwestie van goed plannen en gewoon volhouden!
Dat de kilo’s er af zijn is natuurlijk super, maar wat misschien nog wel de grootste winst is, is dat ik weer lekker in mijn vel zit, energie heb voor tien en conditioneel alles weer aankan!

Lees ook het verhaal van Anja, hoe haar ervaringen waren met BenFit.