Jan en Annie’s ervaring

Doel: afvallen en vitaal blijven.

Wij Jan en Annie Goossens, respectievelijk 71 en 72 jaar, doen al enige tijd mee met het XCO outdoor programma van Peter. Niets is zo ontspannend om in de vrije natuur te sporten in het Roosendaalse bos Visdonk. Ongeveer 12 weken geleden zijn wij begonnen met het afslankprogramma BenFit. Het is een eiwitrijk dieet met bijna geen koolhydraten. De bedoeling is om de gehele dag je stofwisseling te laten werken. Peter stuurde elke week een overzicht wat je kon en mocht eten. Wekelijks controleerde hij ons gewicht, vetgehalte, etc.

Na afloop van het programma zijn we beide ongeveer 6 kg afgevallen en kijken we echt op een andere manier naar ons eetpatroon. Gedurende de 12 weken hebben wij eigenlijk nooit een echt hongergevoel gehad. Alleen het wijntje laten staan daar moesten we wel aan wennen. Inmiddels hebben we de uitgangspunten van het dieet overgenomen in ons dagelijks leven.

We zijn nu 3 weken later en zijn nog steeds op gewicht. Dit ondanks 14 dagen vakantie waarbij we hebben afgeweken van de principes van het Ben Fit dieet. Onze huisarts was ook zeer tevreden met het behaalde resultaat. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole bleek dat de buikomvang van Jan met 6 cm was afgenomen en dat de waarden van suiker, cholesterol en bloeddruk waren gedaald!

Al met al hulde aan dit BenFit programma. We blijven dit programma gewoon in grote lijnen volgen. We voelen ons er goed bij.

Lees ook het verhaal van Rivi, hoe hun ervaringen waren met BenFit.